Cukorbetegek diétája

A Magyarországon élő cukorbetegek 75%-a túlsúllyal rendelkezik. Többletsúlyuk túlnyomórészt évekkel, évtizedekkel megelőzte a cukorbetegség felléptét, és annak kiváltásában döntő szerepet játszott.

Tehát kedves Betegeim: LE KELL FOGYNIUK!

Minél korábban kerül erre ugyanis sor, annál jelentősebben javulnak az életkilátásaik: kedvező esetben még maga a cukorbetegség is visszafejlődhet, de legalábbis könnyebben egyensúlyban tarthatóvá válhat. Tehát a kövér cukorbeteg legfőbb kezelési eszköze az étrendi kezelés, a diéta.    

Magam minden erőmmel terjeszteni próbálom, hogy a zsírszegény étrend megbukott és semmilyen egészségügyi előnnyel nem jár! 

Sajnos a legtöbb orvosi társaság nagyon lassan vagy egyáltalán nem módosít a tudományos álláspontján. Hiába tudjuk pl., hogy a mesterséges édesítőszerek 2-es típusú cukorbetegséget és súlygyarapodást okoznak, lassítják az anyagcserét, fokozzák az étvágyat és a bélflóra, a bélbaktériumok módosításával elhízást és 2-es típusú cukorbetegséget idéznek elő, az ADA (American Diabetes Association) még mindig ezeket ajánlja a diabetológusoknak és dietetikusoknak. Ugyanakkor továbbra is zsírszegény étrendet javasolnak a cukorbetegeknek, pedig elsöprő erejű bizonyítékok támasztják alá, hogy a szénhidrát mennyiségének csökkentése és a zsírban gazdag (akár 70% zsírt tartalmazó) étrend igen hatásos a cukorbetegség kezelésében és visszafordításában. Mára már az American Heart Association és az American Cardiology Association (Amerikai Kardiológiai Társaság) is visszavonta a zsírszegény üzenetet és arra kér, hogy ne aggódjunk többé az étrenddel bevitt koleszterin miatt.

 

Amennyiben egy könnyen fenntartható, igazán hatásos diétás tanácsadásra van szüksége, szeretettel várom fogyókúrás szakrendelésemre!